16 juli 2013
13:50

Hönö/Björkö

Referat: Kongsvinger IL - Hönö/Björkö

Uppladdningen på Björkö idag kändes riktigt bra igen. Lite kortare träningspass, men vi fick nöta lite kvadde och ovanpå det kom det en pastasallad med tillhörande anfallsvapen, d.v.s. en vitlöksdressing som vi uppmanade alla tjejer att ta MYCKET av för att om möjligt bedöva närgångna motståndare med andedräkten. Dock visste jag inte vid det tillfället att min kära hustru hade neutraliserat vitlöken med hjälp av persilja. Lömskt... Men ändå ett stort TACK till Carro & Chris för dagens lunchfix!

Nu över till matchen... Den börjar lite trevande med mycket pass till icke-vitt. Vet inte riktigt om det var vi eller norskorna som gjorde det, men det kändes som att vi kom lite fel in i matchen på de flesta positionerna. När några minuter av halvleken har gått så äter vi oss ändå in i matchen, lägger bollar på yta och har fina avslutslägen, och mitt i halvleken, efter 10:01 för att vara exakt (Gothias app är grym!), så lägger Tilda en stickare på Maja som kommer rättvänd med bra fart. Maja är kylig och väntar ut målvakten. Första skottet går på målvaktens fot, men hon får med sig returen och kan lägga den i öppet mål. Gött med första målet i korta matcher och precis det vi pratat om på samlingen på innan lunch!

Efter målet så har vi en bra period med mycket rörelse och bra användning av kanterna. Med lite medflyt i avslutslägena kunde vi satt ett par till. Mot slutet av halvleken tappar vi lite initiativet igen, går inte hundra in i närkamperna, löper inte 100% fram till bollen och är lite för beskedliga i avsluten. Vi släpper också upp norskorna i ett par kontringar och på en av dem gör Hilda en fantastisk fotparad. Det känns otroligt bra att ha Hilda längst bak!

I halvlek pratar vi om att vi måste visa oss - att göra varandra bättre genom att hjälpas åt. Positivt beröm för att vi slår bollarna på djupet mycket bättre i dag kommer också. När andra halvlek sätter igång har vi en bra känsla i laget. Det här kontrollerar vi. I början har vi mycket boll, men när vi kommer in i boxen vill den inte riktigt leta sig mot mål. Vi har många löpningar på kant med boll, och många "snett-inåt-bakåt"-lägen som mycket väl kunnat resultera i mål. Oftast blir det lite trångt i straffområdet och vi får skjuta stillastående vilket inte ger så mycket kraft i skotten.

I mitten på andra kommer så tvåan i en situation där vi nyper fast bollen i straffområdet och till slut får Tilda tag i den och lägger den otagbart i målvaktens högra hörn. Kliniskt! En tvåmålsledning kan dock vara förrädisk och det visar sig också att det är farligt att lämna över initiativet. I slutet av andra faller vi lite tillbaka i synden att inte springa på i alla lägen. I situationer där vi igår var på tårna står vi nu lite på hälarna. Bollar som vi igår sög ner utan att tveka är vi idag lite otajmade på. Det är svårt att hitta någon förklaring på det mer än att ibland är det en sådan dag, och att man inte kan vara hundra jämt...

Med initiativet inslaget i paket med röda snören och överlämnat som en gåva till norskorna så blir de också lite farligare. På en kontring på vänsterkanten kommer de förbi. Hilda lyckas för en gångs skull inte stoppa inspelet med sin utrusning, utan den rinner fram till en fristående jänte som rakar in den i öppet mål. Resten av matchen blir lite krystad, utan att det känns riktigt farligt ändå. Kongsvingers hörnskytt får nog massera högerbenet efter de sista 3 minutrarna där hon matar hörna efter hörna in mot vita tjejer som nickar ut dem igen tills domaren blåser av matchen.

På det hela taget kanske inte en av våra bästa matcher, men fantastiskt gött att ta en seger trots att spelet inte stämmer fullt ut. Det tyder på styrka!

Nu laddar vi för gruppfinal imorgon mot AIK. Båda lagen står på 6 poäng, efter att AIK vann matchen idag mot FC Hessleholm med 1-0, och därmed är vi också klara för A-slutspelet. Härligt tjejer! Vinner vi eller spelar oavgjort i morgon så är vi också gruppsegrare och går direkt in i 16-delsfinalen mot en annan gruppsegrare. I annat fall får vi ta omvägen via 32-delsfinal.

Nu dags för Sveriges damer att säga "hit men inte längre" till italianos. Hoppas det blir något att njuta av innan vi sussar sött och laddar för morgondagens batalj med 08:orna! TACK återigen för dagens publikstöd! Ovärderligt! Och härligt kämpat tjejer! Full pott är det inte alla lag i Gothia som kan stoltsera med! Som lite kuriosa kan vi säga att tjejerna fick spontana applåder från ett gäng isländska killar (FH heter laget) på väg tillbaka från matchen till nedvarvningen efteråt. Fallegt! (var det rätt Mariana W?).